Wat moet u doen voor dat de fotograaf komt?3311aw_41a keuken_1

Hartelijk dank voor het kiezen van de Woningfotograaf.nl om een fotoreportage van uw woning te laten maken.

Op deze pagina leggen wij u uit hoe wij te werk gaan.
We komen foto’s maken van uw woning. De opdracht omvat minimaal 10 foto’s of meer indien u dit vooraf is besproken of is aangegeven. Dit staat ook vermeld in de opdrachtbevestiging welke u per mail ontvangt of heeft ontvangen.
Wij maken er altijd meer zodat u kunt kiezen welke foto’s u wilt gebruiken.
U betaalt naar wat u gebruikt! Maar Wat moet u doen voor dat de fotograaf komt!

1601JL_55 woonkamer_6Welke ruimtes worden er gefotografeerd?
Normaal worden de volgende ruimtes gefotografeerd.
Voorzijde woning, straatbeeld woning, woonkamer (3 of 4 foto’s), keuken (1 /3 foto’s), eventuele eethoek, badkamer (1 / 3 foto’s), slaapkamers, eventuele zolder, achtergevel, tuin, straatbeeld woning. Hieruit kunt u zeker 10 foto’s kiezen. Echter hou er rekening mee dat 10 foto’s voor de meeste woningen niet genoeg is om alle ruimte te laten zien.

Als u van kamers/ruimtes foto’s wil laten maken kan dat uiteraard. Er is geen maximum aantal te plaatsen foto’s op oa Funda.

Waar kunt u rekening mee houden? 1601JL_55 slaapkamer_1a
Wat kunt u vooraf al doen, hoe gaat het in zijn werk en wanneer krijg ik de foto’s aangeleverd na het maken ervan?

De woning hoeft niet helemaal stofvrij te zijn. Als de woning maar opgeruimd en netjes is. Zorg dat de ramen schoon zijn van binnen en van buiten. Kranten en tijdschriften uit het zicht laten. Afstandbediening wegbergen. Katten en honden bakken/manden weghalen. Een verse bos bloemen voor op tafel geeft wat huiselijkheid aan de woning.

Maar zorgt u ervoor dat de badkamer en keuken “in opleveringsstaat” zijn.

3436GS_1 badkamer_1Badkamer

In de badkamer, tandenborstels, de shampooflessen en zeepjes uit het zicht verwijderen, handdoeken die gebruikt zijn of over verwarming hangen verwijderen.

Keuken

Voor de keuken geldt:  geen onnodige hoeveelheid apparaten op het aanrecht. Ruim afwasmiddelen en zeeppompje op!  Eén koffiezet- of senseo-apparaat op het aanrecht is meer dan voldoende.

Verlichting oke?4005an_200 tuin_2
Check of alle de inbouw spotjes in het plafond zoals spotjes in de keuken en badkamer goed werken. Zodoende kan een koper zien dat u vaste verlichting heeft in die ruimtes. Vervang waar nodig de lampen.

De voordeur van uw woning?
Kijkt u eens goed naar de voordeur van uw woning, want als mensen aanbellen is dit het eerste wat ze zien.  Zorg dat de de entree mooi schoon is, geen spinnenwebben of groene aanslag in de omgeving van de deur. Mocht de deur of de dorpel beschadigingen hebben, die iets meer zijn dan een paar krasjes dan heeft het zeker zin om deze bij te werken of opnieuw te voorzien van een laklaag. 

Parkeerplek voor uw woning?
Heeft u een parkeerplek voor uw woning op de straat, probeer hier uw eigen auto neer te zetten zodat deze voor de foto weg kan. Uiteraard zal de woningfotograaf, indien dit wenselijk, is u nog wat aan wijzigingen geven. Of blokkeer de parkeerplaats met een paar afvalbakken zodat deze vrij is als wij de woningfoto’s komen maken.

Meer foto’s nodig dan besteld?
Wilt u meerdere foto’s of hoogte foto laten maken dat kan!
Kosten voor een normale extra foto zijn € 10,00 per foto incl. BTW.
Er is geen limiet aan het aantal foto’s. U hoeft echter niet alles op de foto te laten zetten. Anders heeft de bezoeker geen verrassingen meer te zien tijdens de bezichtiging!

Mocht u vragen hebben of een speciaal verzoek aan de fotograaf maak dit dan aan hem of haar kenbaar.
Want alles is mogelijk! Kijk voor alle prijzen op het volledige tariefsoverzicht.

Hoe worden de foto’s aangeleverd?
U ontvangt de foto’s de volgende dag per mail direct of beschikbaar via een download. Hierin staan de foto’s in het bewerkte formaat (1600*1067 pixels) t.b.v. het internetpresentatie. 
De factuur ontvangt u een paar dagen na de aanlevering van de foto’s, gebruikt u minder foto’s dan kunt dat aan ons doorgeven. U betaald altijd wat u gebruikt!

Plattegronden bij de woning?

Uiteraard verzorgen we dit ook, indien u een bouwplattegrond heeft van de woning leg deze dan klaar, dan maken we hiervan een foto. We meten de woning ook in volgens de geldende NEN 2581 norm.

Wilt u ook hoogte foto’s erbij bestellen?
Dat kan, geeft dit dan wel spoedig mogelijk aan wanneer u deze alsnog wilt afnemen. De fotograaf zal dan minimaal één hoogte foto maken.
De extra kosten voor 1 hoogte foto’s € 70,00 incl. BTW.

Hoe lang heeft de fotograaf nodig?
Normaal gesproken krijgt u een tijdsblok door, bijvoorbeeld 10.00 – 10.30 uur. Binnen dit half uur zal de woningfotograaf bij u zijn. Indien er drukte is onderweg zal de fotograaf u informeren. Dan het maken van de woningfoto’s, afhankelijk van hoeveelheid foto’s en grote van de woning heeft de fotograaf 20-40 min nodig. 

Wilt u ook 360° foto’s erbij bestellen?

Dat kan, geeft dit dan wel spoedig mogelijk aan wanneer u deze alsnog wilt afnemen.
De fotograaf zal dan minimaal één 360° foto maken.
De extra kosten voor 1x 360° foto’s bedragen +/- € 45,00 incl. BTW.
Wilt u meerdere 360° foto’s, dat kan uiteraard, extra kosten zijn +/- € 30,00 per foto. Kijk voor exacte tarieven elders op de site.

De 360° foto’s kunnen niet op alle website’s van makelaars worden geplaatst, maar uiteraard wel op Funda.nl, mits u bij een aangesloten makelaar de woning in verkoop heeft!